Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini katkısızlar.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri kucakermektedir.

Bunun için bile görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

23/12/2022Genel Yüksekliği makul bir seviyenin üstünde olan dokumalar sinein yangın merdiveni yasal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni dirilik kaybının önlenmesi yerine bayağı önemli bir konumda bulunmaktadır. Yapıların asıl başlangıçlerinde yahut koridor taksimmlerinde yangının etkin bir biçimde meydana gelmesi özellikle mualla katlı yapılarda hayat veya pencerelerden halas olmak olası olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni önemli bir öneme ehil olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır dokumalarda arttırılan denetimler ile omuz omuza yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri koyu bir incelemeye bağımlı tutulur. Yapıların iç kısımlarında mevcut betonarme merdivenlerin haricinde, kuruluşların dışında mevcut ve sert kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında dirilik kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.

Tenha kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması olası yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem temizlemek en önemli yangın kapısı tedbirlerin başlangıcında gelir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız mevsuk olduğu kadar, şık bir görünüm esenlayabilmek yürekin kullanılacağı mekana bakarak de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın çabucak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangına Dayanıklı Baplar ile müntesip her detaya değindiğimiz yazımıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi temassına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

You emanet email the kent owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Yangın Merdiveni Kapısı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir muhatara anında kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak strüktürda olmalıdır.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; katman adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Sancaktepe bile ki 2 katlı ofisimizin ast sertndaki yangın merdivenin yukarıya devam ettirilmesi ve yangın bapsı eklenmesi.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri yüksek kızdırmae dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında katiyen kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.

Report this wiki page